Su ürünlerindeki düşüşün sebebi ne?

CHP grup Başkanvekili Levent Gök Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından cevplanması talebiyle verdiği önergeyle, Su ürünleri üretiminin 2016 yılında bir önceki yıla göre %12.4 düşüş göstermesinin sebepleri sordu;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.
Türkiye'de su ürünleri üretimi 2016 yılında bir önceki yıla göre %12.4 azalarak 588.715 ton olarak gerçekleşmiştir. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'nin artan nüfusunu besleyebilmek ve genç nüfusa istihdam sağlayabilmek için gıda sektörlerinin tamamının her geçen yıl üretimini artırması elzemdir. Gelişen teknolojik imkânlar da göz önüne alındığında ülkemizin su ürünleri üretiminin azımsanamayacak derecede bir düşüşe uğraması konu hakkında yanlış politikalar yürütüldüğüne delalettir.
Bu bilgiler ışığında:
2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında Türkiye'de ne kadar su ürünü üretilmiştir?
2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında üretilen su ürünlerinin ne kadarı ihraç edilmiştir?
Su ürünleri üretiminin 2016 yılında bir önceki yıla göre %12.4 düşüş göstermesinin sebepleri nelerdir?
Su ürünleri üreticilerine devlet tarafından verilen destekler veya sağlanan kolaylıklar nelerdir?
Denizlerde avlanma yasakları ne oranda uygulanabilmektedir?
Su ürünleri üretiminin artırılması için yürütülen çalışmalar nelerdir?

Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Yorum yapın